16 Apr 2024
NuNames.SE - ManuFrog Webbhotells Supportcenter » FAQ » Ändra namnservrar
 Ändra namnservrar
Lösning / Svar NuNames.SE
Om Du har registrerat domänen hos NuNames.SE och har ett kontopaket eller ResellPRO paket hos NuNames.SE behöver Du inte ändra namnservrarna – de ändras vid beställningen/registeringen av oss.

Men om Du bara registrerat ett domännamn och vill peka det till en annan server/webbhotell gäller nedan “guide”:

1. Logga in i kundavdelningen på NuNames.SE och klicka på “Domäner” under “Välkommen tillbaks, ****!”.
2. Klicka till höger om domännamnet på skiftnyckel-ikonen.
3. Klicka i menyn till vänster på “namnservrar”.
4. Klicka för “Använd anpassade namnservrar (fyll i nedan) ” och fyll sedan i de namnservrar Du vill domänen ska använda.
5. Klicka sedan på “Ändra namnservrar”.
6. Sedan är det bara att vänta 2-48 timmar på att ändringen ska bli klar.

Loopia
1. Logga in och klicka på domännamnet under “Domännamn”.
2. Gå ned på sidan och klicka på “Namnservrar”.
3. Se i mailet med rubriken/ämnet “Kontopaketuppgifter” som Du fick från oss vid beställningen av Ditt kontopaket, vilka namnservrar Du ska använda.
4. Fyll i “ns69.manufrog.com” vid DNS-server 1. <— OBS! Byt ut “ns69.manufrog.com” till den namnserver som gäller för Ditt konto.
5. Fyll i “ns70.manufrog.com” vid DNS-server 2. <— OBS! Byt ut “ns70.manufrog.com” till den namnserver som gäller för Ditt konto.
6. Låt “Tvinga ändring” vara ibockad.
7. Klicka på “Byt namnservrar”.

Nu kommer ett meddelande upp om att “Namnservrarna har uppdaterats”, och det kommer då ta mellan 2-48 timmar innan ompekningen är utförd.

Detaljer
Artikel-ID:20
Skapad: 09 Apr 2020, 14:31