25 Sep 2017
ManuFrog Webbhotells Supportcenter » FAQ » SmartFTP
 SmartFTP
Lösning / Svar 1. Starta SmartFTP.

2. Klicka på "File" och välj sedan "New Remote Browser".

3. Fyll i: ftp.dindomän.se eller serverns ip om Din domän ännu inte fungerar: 66.7.199.204 (Obs!! Se vilken ip Du ska välja i mailet med "Kontopaketuppgifter ! ) på raden "Host".

4. Fyll i: kontonamn på raden "Username" (samma som till Cpanel).

5. Fyll i: lösenordet på raden "Password" (samma som till Cpanel).

6. Klicka sedan på "Ok".

7. Nu kopplar SmartFTP upp sig till Ditt konto på servern, Du kan snart se mapparna som finns på servern under "Folders" i det vänstra fönstret.
Där ser Du "public_html" - klicka på mappikonen vid det namnet (Obs!! Viktigt att den mappen väljs !).

8. Klicka på "File" och välj nu "New Local Browser".

9. Till höger öppnar då ett fönster där Dina filer på Din dator visas.

10. Lokalisera Dina filer som Du vill skicka upp i det högra fönstret genom att gå in i den mapp där de finns sparade på Din dator.

11. Markera en eller flera filer och klicka sedan på "Copy" (ikonen vid saxen ovenför filerna i det högra fönstret).

12. Klicka sedan på "Paste" (2:a ikonen höger om saxen ovan det vänstra fönstret).

13. Nu skickas filen eller filerna upp på servern från Din dator (kopieras - inget försvinner från Din dator).

14. När Du skickat upp filerna avslutar Du SmartFTP genom att först klicka på ikonen med den lilla datorn med ett rött kors över - stäng sedan programmet.

Detaljer
Artikel-ID:19
Skapad: 11 Feb 2009, 20:49