25 Sep 2017
ManuFrog Webbhotells Supportcenter » FAQ » Redigering av HTML
 Redigering av HTML
Lösning / Svar HTML (hypertext markup language) är "språket" som berättar för en webbläsare (som tex. Firefox eller Internet Explorer) hur den skall visa en sida. Till exempel för att få fet text i HTML så startar du med taggen och slutar med . Allt mellan dessa taggar blir fet text (besökarna ser inte ). När någon besökare www.dindomän.com laddar de faktiskt index.html (eller index.htm eller index.php) filen i din webmapp (public_html/).

Redigering av HTML kräver oftast specifika program för att underlätta, ett exempel på ett program kan tex. vara Dreamweaver. (rutinerade användare kan dock skriva i ett vanligt ordbehandlingsprogram såsom tex. "Anteckningar" i Windows).

En bra sida som beskriver i detalj hur man bygger sin hemsida hittar Du på http://www.webdesignskolan.com/

Detaljer
Artikel-ID:17
Skapad: 26 Jun 2007, 18:54